GİZLİLİK BİLDİRİMİ

Deutsche Post AG ve DHL markası altında faaliyet gösteren bağlı şirketleri (bundan sonra “DHL” olarak anılacaktır) olarak web sitemizi ziyaret etmenizden ve şirketimize, ürünlerimize ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok mutluyuz. İş süreçlerinin tamamında kişisel bilgilerinizin korunması bizim için çok önemlidir.  

Aşağıda, web sitemizi ziyaret ettiğinizde DHL’in hangi bilgileri topladığı ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığı açıklanmıştır.

  • Kişisel veri, kimliği belirli ya da belirlenebilir bir gerçek kişi (“veri konusu kişi”) ile ilgili her tür bilgi demektir; kimliği belirlenebilir gerçek kişi ise özellikle ad, kimlik numarası, konum verileri, çevrimiçi tanımlayıcı gibi tanımlayıcılara atıf ile ya da ilgili gerçek kişinin fiziksel, fizyolojik, genetik, akli, ekonomik, kültürel veya sosyal kimliğine atıf yoluyla doğrudan ya da dolaylı olarak teşhis edilebilen kişidir. Bu bilgiler gerçek adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve doğum tarihinizi içerir. Gerçek kimliğinizle bağlantılı olmayan, sık kullanılan web siteleri ya da bir sitedeki kullanıcıların sayısı gibi bilgiler, kişisel veri sayılmaz.

  • Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili sorularınız için lütfen Veri Koruma Sorumlusu ile iletişime geçin.

    Deutsche Post AG: Gabriela Krader, LL.M, g.krader@dhl.com

    DHL Express Türkiye: Yavuz Kaya, DPO, yavuz.kaya@dhl.com

    DHL Freight Türkiye: Ogün Özpınar, DPO, ogun.ozpinar@dhl.com

    Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili sorularınız için lütfen Veri Koruma Sorumlusu ile iletişime geçin.

  • Web Sitemize Yapılan Ziyaretler

    DHL, web sitemizin kullanıcılarının gizliliğini korumayı taahhüt eder. Web sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde, web sunucularımız bağlantı, kurulum ve güvenlik nedeniyle, sitemize bağlanan bilgisayarın bağlantı verilerini, sitemizde ziyaret ettiğiniz web sayfalarının listesini, ziyaretinizin tarihini ve süresini, cihazınızın IP adresini, kullanılan tarayıcı ve işletim sisteminin türüyle ilgili tanımlama verilerini ve sitemize hangi web sitesi aracılığıyla bağlandığınızı geçici olarak kaydeder. Adınız, adresiniz, telefon numaranız ya da e-posta adresiniz gibi ek kişisel bilgiler, gönüllü olarak vermediğiniz sürece (ör. bir kayıt, anket, yarışma, sözleşme veya bilgi talebinin bir parçası olarak çevrimiçi bir iletişim formunu doldururken) toplanmaz.

    Yukarıda belirtilen kategorilerde veri işlemenin yasal dayanağı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Madde 5(1) ve Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) Madde 6(1)(a) hükümleridir. Açıklanan nedenlerle, özellikle de güvenliğin temin edilmesi ve sorunsuz bağlantı kurulması için, bu verilerin işlenmesinde meşru çıkarımız bulunmaktadır.

    Web takip verileri, 36 ay süreliğine saklanacak ve sonra da otomatik olarak silinecektir. Ayrıca çerez, takip araçları ve hedefleme tedbirleri kullanırız. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki "Web Takibinin Kullanılması", "Çerezlerin Kullanımı" ve "Google Adwords’ün Kullanılması" bölümlerinde bulabilirsiniz.

    Tarayıcınızda ve işletim sisteminizde coğrafi yer belirleme fonksiyonlarını etkinleştirdiğiniz dereceye göre, size konuma bağlı hizmetler (ör. en yakın şubenin, paketleme istasyonunun yeri vb.) sunabilmek için bu verileri kullanırız. Bu verileri başka hiçbir amaçla kullanmayız. Bu fonksiyonu devre dışı bırakmanız halinde ise verileriniz zamanı gelince silinecektir.

    Sözleşmenin Yerine Getirilmesi

    Sözleşmeler ile ilişkili nedenlerden dolayı da hizmetlerimizi sunmak ve sizinle yapılan sözleşmelerden doğan yükümlülükleri yerine getirmek için kişisel verilere ihtiyaç duyarız. Bu veriler, bir (gönderi) sözleşmesinin yerine getirilmesi, müşteri verilerinin yönetimi, ödemelerle ilgili konular ve yeri geldiğinde kredi itibarının değerlendirilmesi için kullanılır. Gümrükten çekme, vergi ya da güvenlik kontrolü gibi transit ya da varış ülkesi kanunlarının gerektirdiği nedenlerle belirli gönderi verileri bu ülkenin yetkili kurumlarına da verilir. Sağlanan bilgiler arasında genellikle göndericinin adı ve adresi, alıcının adı ve adresi, malların açıklaması, parça sayısı, gönderinin ağırlığı ve değeri gibi bilgiler yer alır.

    Veri işleme, sizin taraf olduğunuz bir sözleşmenin yerine getirilmesi için yapıldığından dolayı yasal dayanak genellikle KVKK’nun Madde 5(2)(c) ve GDPR’nin Madde 6(1)(b) hükümleridir.

    Belirli hizmet ve ürünlerde veri koruma ile ilgili daha fazla bilgi ilgili Müşteri Portalında bulunabilir.

    Reklam Amacıyla Veri İşleme

    Halihazırda DHL müşterisiyseniz tekliflerimiz, gelişmeler, ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili en güncel bilgileri size ulaştırmak amacıyla sizinle iletişim kurabilmek için posta verileriniz (ör. ad, adres) işlenir. Mevcut izinden ayrı olarak, size DHL’in kendi ürünleri ve benzer ürünler ile ilgili bilgi sunmak amacıyla yalnızca e-posta adresinizi işleriz.

    Yukarıda açıklanan veri işlemenin yasal dayanağı, KVKK’nun Madde 5(2)(ç)(f) ve GDPR’nin Madde 6(1)(f) hükümleridir. Müşteri verilerinin kendi doğrudan pazarlama amaçlarımıza yönelik olarak işlenmesi, meşru çıkar uğruna yapılmış olarak kabul edilir.

    Bu veri işlemeye istediğiniz zaman itiraz etme hakkınız vardır. Hakkınızı kullanmak için "Sorumlu Kimdir?" yada "Kişisel Verilerin Korunması" başlıkları altındaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

    Eğer haber bültenlerimizden birine abone olursanız e-posta adresinizi bu amaçla kullanma hakkına sahip oluruz. Haber bülteninin altındaki ilgili bağlantıya tıklayarak istediğiniz zaman haber bülteni aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz.

    Bir itirazda bulunmanız veya haber bülteni hizmetlerimizdeki aboneliğinizi sonlandırmanız halinde, söz konusu veriler engellenir ve bir daha bu tür amaçlara yönelik olarak işlenmez.

  • Web sitemizi kaç kullanıcının, ne kadar sıklıkla ziyaret ettiğini belirlemek için takip yazılımı kullanırız. Bu yazılımı kullanıcıların kişisel verilerini ya da IP adreslerini toplamak için kullanmayız. Veriler, yalnızca istatistik belirleme ve web sitesini geliştirme amacıyla isimsiz ve özet şeklinde kullanılır.

  • Çevrimiçi reklam programı "Google AdWords"ü ve Google AdWords’ün dönüşüm izleme işlevini kullanırız. Google dönüşüm izleme, Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD; "Google") tarafından sunulan bir analiz hizmetidir.

    Google tarafından iletilen bir reklama tıkladığınızda bilgisayarınıza bir dönüşüm izleme çerezi kaydedilir. Bu çerezler 30 gün sonra geçerliliğini yitirir ve herhangi bir kişisel veri içermez; bu nedenle kimliğinizi tespit etmek için kullanılamaz. Web sitemizin belirli sayfalarını ziyaret ettiyseniz ve çerezin süresi henüz dolmamışsa Google ve biz reklama tıkladığınızı ve o sayfaya yönlendirildiğinizi biliriz. Her Google AdWords müşterisinin çerezi farklıdır; bu nedenle diğer AdWords müşterilerinin web sitelerinden çerezleri izlemek mümkün değildir. Dönüşüm çerezleriyle toplanan bilgiler, dönüşüm izlemeyi tercih eden AdWords müşterileri için dönüşüm istatistikleri oluşturmak amacıyla kullanılır. Müşteriler, reklamlarına tıklayan ve dönüşüm izleme etiketini içeren bir sayfaya yönlendirilen kullanıcıların toplam sayısını görebilir. Ancak kullanıcıların kimliğini tespit edebilecekleri bir bilgi edinmezler. Dönüşüm izleme özelliğine katılmak istemezseniz bu uygulamanın kapsamı dışında kalmayı tercih edip tarayıcı yazılımınızda uygun ayarları seçerek (devre dışı bırakma seçeneği) çerezlerin yüklenmesini önleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra dönüşüm izleme istatistiklerine dahil edilmezsiniz. Şu bağlantı kullanılarak daha fazla bilgiye ve Google’ın Gizlilik Politikası’na ulaşılabilir:
    https://policies.google.com/privacytanımlanmamış

  • "Çerezler", web sayfalarımızdan birini ziyaret ettiğinizde özellikle sizinle (kullanıcı) ve cihazınızla ilgili bilgileri kaydetmemize olanak sağlayan küçük dosyalardır. Çerezler, İnternet sayfalarımızın ne sıklıkta ve kaç kullanıcı tarafından ziyaret edildiğini belirlememize yardımcı olur. Ayrıca tekliflerimizi sizin için mümkün olduğunca uygun ve verimli hale getirmek için yapılandırmamıza katkıda bulunur.

    KVKK’nun Madde 5(2)(ç) (f) ve GDPR’nin Madde 6(1)(f) hükümlerini esas alarak, web sitemizi optimize etmek, rahat ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi temin etmek için "oturum çerezleri" kullanmaktayız. Bu çerezler, yalnızca İnternet sayfalarımızı ziyaretiniz süresince kaydedilir. Tarayıcınızı kapattığınızda bu çerezler de otomatik olarak silinir.

    Ayrıca "kalıcı çerezler" adı verilen, İnternet sayfalarımızdan birine sürekli erişen ziyaretçilerimiz hakkında bilgi edinmemizi sağlayan çerezler kullanırız. Çerez kullanmamızın amacı, size en iyi kullanıcı kılavuzluğunu sağlayabilmek ve sizi "tanıyarak" İnternet sayfalarımızı tekrar ziyaret ettiğinizde mümkün olduğunca çeşitlendirilmiş ve yeni içerikler sunabilmektir. 

    Genellikle İnternet’teki faaliyetleriniz için ayrı ayrı profiller oluşturmayız. Kalıcı çerezlerin içeriği bir tanımlama numarasıyla sınırlıdır. Ad, e-posta adresi, IP adresi vb. bilgiler sitelerimizin çoğunda kaydedilmez. 

    Ancak beş istisna söz konusudur:

    1. Salesforce Marketing Cloud İzleme Çerezi

    Bu kalıcı izleme çerezinin içeriği, bir tanımlama numarasıyla sınırlıdır ve genellikle diğer kalıcı çerezlerimizle aynı şekilde kullanılır.

    Ancak halihazırda bir DHL müşteri irtibat kişisiyseniz ya da DHL’e Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak ulaşırsanız İnternet’teki faaliyetlerinizin profilini oluşturmak için e-posta adresiniz bu çereze eklenir. Aynı iletişim formları, e-posta pazarlama güncellemelerine kaydolma seçeneği de sunar. İzninizi alarak, size ilginizi çekebilecek kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler ve promosyonlar sunmamızı sağlar.

    E-posta pazarlama güncellemelerine kaydolmamayı tercih ederseniz ileride size bu e-postalar gönderilmeyecek ve e-posta adresiniz İnternet’teki faaliyetlerinizi anlamak için yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılacaktır. Yani web sitesi içeriğimizi özel ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye ve yeni içerikler sunmaya devam edebiliriz.

    Aşağıdaki DHL çerez listesinden Salesforce Marketing Cloud İzleme çerezi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Alternatif olarak, tüm web sitelerinde Salesforce Marketing Cloud izlemesinin kapsamı dışında kalmak için(ya da daha önce çıktıysanız bu ayarınızı geri almak için) aşağıdaki “Çerezleri Yönetme” bölümüne bakabilirsiniz. 

    2. Eloqua İzleme Çerezi

    Bu kalıcı izleme çerezinin içeriği, bir tanımlama numarasıyla sınırlıdır ve genellikle diğer kalıcı çerezlerimizle aynı şekilde kullanılır. Ancak DHL’e Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak ulaşırsanız İnternet’teki faaliyetlerinizin profilini oluşturmak için e-posta adresiniz bu çereze eklenir. Aynı iletişim formları, e-posta pazarlama güncellemelerine kaydolma seçeneği de sunar. İzninizi alarak, size ilginizi çekebilecek kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler ve promosyonlar sunmamızı sağlar.

    E-posta pazarlama güncellemelerine kaydolmamayı tercih ederseniz ileride size bu e-postalar gönderilmeyecek ve e-posta adresiniz İnternet’teki faaliyetlerinizi anlamak için yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılacaktır. Yani web sitesi içeriğimizi özel ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye ve yeni içerikler sunmaya devam edebiliriz.

    Aşağıdaki DHL çerez listesinden Eloqua İzleme çerezi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Alternatif olarak, tüm web sitelerinde Eloqua izlemesinin kapsamı dışında kalmak için (ya da daha önce çıktıysanız bu ayarınızı geri almak için) aşağıdaki “Çerezleri Yönetme” bölümüne bakabilirsiniz.

    3. MediaMind İzleme Çerezleri

    Bu kalıcı izleme çerezleri IP adresinizi alır ve DHL’in reklam kampanyalarını izlemesine ve yönetmesine yardımcı olacak coğrafi konum verilerini sağlamak için kullanır. Bu çerezler tamamen şifrelenmiştir ve kimlik bilgilerinizi açığa çıkaracak başka veriler toplamaz. Bu nedenle, IP adresleri herhangi bir kişisel veriyle ilişkilendirilemez ve üçüncü taraflarla paylaşılmaz. IP adresi güvenli biçimde saklanır ve toplu raporlar sunmak için sadece DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılır. Çerezlerin geçerlilik süresi 30 gündür.

    Aşağıdaki DHL çerez listesinden MediaMind İzleme çerezleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Alternatif olarak, tüm web sitelerinde MediaMind izlemesinin kapsamı dışında kalmak için aşağıdaki MediaMind Kapsamı Dışında Kalma bağlantısına tıklayabilirsiniz: MediaMind Kapsamı Dışında

    Daha önce çıktıysanız ve bu ayarınızı geri almak istiyorsanız aşağıdaki MediaMind’a Dahil Olma bağlantısına tıklayın: MediaMind’a Dahil Olma

    4. dotMailer İzleme Çerezi.

    Bu kalıcı izleme çerezinin içeriği, bir tanımlama numarasıyla sınırlıdır ve genellikle diğer kalıcı çerezlerimizle aynı şekilde kullanılır. Ancak halihazırda bir DHL müşteri irtibat kişisiyseniz ya da DHL’e Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak ulaşırsanız İnternet’teki faaliyetlerinizin profilini oluşturmak için e-posta adresiniz bu çereze eklenir. Aynı iletişim formları, e-posta pazarlama güncellemelerine kaydolma seçeneği de sunar. İzninizi alarak, size ilginizi çekebilecek kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler ve promosyonlar sunmamızı sağlar.

    E-posta pazarlama güncellemelerine kaydolmamayı tercih ederseniz ileride size bu e-postalar gönderilmeyecek ve e-posta adresiniz İnternet’teki faaliyetlerinizi anlamak için yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılacaktır. Yani web sitesi içeriğimizi özel ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye ve yeni içerikler sunmaya devam edebiliriz.

    Aşağıdaki DHL çerez listesinden dotMailer İzleme çerezi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    5. Oktopost İzleme Çerezi

    Oktopost çerezi DHL’in, son kullanıcıların sosyal etkileşimlerinden kaynaklanan faaliyetlerini izlemesini sağlar. Oktopost çerezinin içeriği yalnızca son kullanıcının tıkladığı sosyal medya paylaşımlarındaki bağlantıları tanımlamayla sınırlıdır. Ek olarak, bir son kullanıcı DHL’in web sitesinde, izlenen bir form (ör. kayıt formu) doldurursa son kullanıcının etkileşimlerinin profilini oluşturmak için son kullanıcının temel iletişim bilgileri (kimliği tespit edici bilgiler içerebilir) Oktopost çerezine eklenir. Bu bilgiler, DHL’in şirket içi analizlerinde ve son kullanıcılara kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler veya promosyonlar sunmak için kullanılır.

    Oktopost hakkında şuradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz: https://www.oktopost.com/

  • Kategoriler

    Bu web sitelerde kullanılan tüm çerezlerle ilgili bilgileri aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

    Yukarıdaki tabloda yer alan tüm çerezler 4 adet numaralandırılmış kategoriye ayrılmıştır Çerezlerin birden fazla kategoride olabileceğini unutmayın.

    Bu kategoriler şunlardır:

    ¹ Kesinlikle Gerekli: Bu çerezler, web sitesinde gezinebilmeniz ve web sitesinin özelliklerini kullanabilmeniz için kesinlikle gereklidir. Bu çerezler olmadan, istediğiniz hizmetler sağlanamaz. Daha önce de belirtildiği gibi, bu GDPR’nin Madde 6(1)(f) hükümlerine dayanmaktadır.

    ² Performans: Bu çerezler, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığı (ör. ziyaretçilerin hangi sayfaları çok ziyaret ettiği) hakkında bilgi toplar. Bu çerezler ziyaretçileri tanımlayan bilgiler toplamaz. Bu çerezlerin topladığı tüm bilgiler birleştirilir, bu nedenle isimsizdir. Yalnızca web sitelerinin çalışma şeklini iyileştirmek için kullanılır.

    ³ İşlevsellik: Bu çerezler, web sitesinin seçimlerinizi hatırlamasını ve gelişmiş, daha kişisel özellikler sunmasını sağlar. Örneğin bu çerezler bir gönderi takip uygulamasını kullanmanız sırasında son girdiğiniz takip numarasını hatırlayıp kaydetmek için kullanılabilir. Bu çerezlerin topladığı bilgiler isimsizleştirilebilir ve diğer web sitelerindeki gezinme faaliyetleriniz takip edilemez.

    4 Hedefleme ya da Reklam: Bu çerezler, size ve ilgi alanlarınıza daha uygun reklamlar sunmak için kullanılır. Ayrıca bir reklamın kaç kez görüleceğini sınırlamak ve bir reklam kampanyasının etkisini ölçmemize yardımcı olmak için de kullanılır. Bu çerezler genellikle web sitesi operatörünün izniyle reklam ağları tarafından yerleştirilir.

    Çerez Listesi

    Salesforce Marketing Cloud İzleme Çerezi ² | Salesforce

    Bu çerez, Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak DHL ile iletişim kurmadığınız sürece, bilgileri isimsiz olarak toplar. Bu noktada, çereze kaydedilen bilgileri e-posta adresinizle ilişkilendiririz.

    Toplanan bilgiler arasında sayfa görüntülemeleri, bir sayfada geçirilen sürenin uzunluğu ve içeriği görüntülemek için kullandığınız tarayıcı gibi bilgiler yer alır. Bu bilgiler, DHL’in e-posta kampanyalarının performansını ölçmesine yardımcı olur.

    Anonim kaldığı sürece çerezin geçerlilik süresi 30 gündür. Çerez bir e-posta adresine bağlanırsa kişilerin kendilerini tanımladıkları en son tarihten iki yıl (730 gün) sonra geçerliliğini yitirir. Yalnızca DHL tarafından kullanıcı deneyimini geliştirmek için şirket içinde gizli tutularak kullanılır.   

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Salesforcetanımlanmamış

    Kampanya Adı Çerezi ² | campaignName

    Bu çerez, bir DHL promosyon başlığından ya da bir kampanya/promosyon e-postasındaki bir bağlantıdan DHL web sitesine ulaştığınızda oluşturulur. 

    Çerez, kampanyanın kaynağını benzersiz şekilde tanımlayan bir kampanya kimliği kaydeder. 

    Web sitelerimizden birine eriştiğinizde 24 saat içinde çevrimiçi iletişim ya da kayıt formlarımızdan birini kullanarak DHL ile iletişime geçerseniz kampanya kimliği, DHL Satış ya da Müşteri Hizmetlerine gönderilen e-postaya eklenir.

    Bu bilgi, sadece kampanyalarımızın ne kadar başarılı olduğunu değerlendirmek ve müşterilerimizin bize bir kampanyadan dolayı mı ulaştığını belirlemek için kullanılır. 

    Bu çerez, hiçbir kişisel müşteri verisi kaydetmez, yalnızca kampanya kimliğini kaydeder.

    Çerezin geçerlilik süresi sadece 24 saattir.

    Arama Parametresi Çerezi ³ | searchParams  

    Bu çerez, Arama kutularımıza girdiğiniz arama kelimelerini ya da ifadelerini kaydetmek için kullanılır. 

    Arama kutuları web sayfalarımızın sağ üst köşesinde bulunur. 

    Bu şekilde, aradığınız kelimeleri hatırlar ve arama kutusunu tekrar kullandığınızda kutuyu önceden aradığınız kelimelerle doldururuz.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, siz tarayıcınızın önbelleğini ve çerezleri temizlemeye karar verip uygulayana kadar arama terimlerini kalıcı olarak saklar.

    Gönderici Referans Bilgileri Çerezi ³ | shipRefDetails

    Bu çerez, DHL Express Gönderici Referans takip uygulamamızı kullanırken girdiğiniz ve takip ettiğiniz gönderici referans değerlerini saklamak için kullanılır.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, siz tarayıcınızın önbelleğini ve çerezleri temizlemeye karar verip uygulayana kadar tüm gönderici referanslarını kalıcı olarak saklar.

    DHL Express Gönderici Referansı takip uygulamalarımızdan birine göz atın. 

    Konşimento Çerezi ³ | AWB 

    Bu çerez, başlıca İnternet’ten takip uygulamalarımızdan birini kullanırken girdiğiniz son takip numarasının değerini saklamak için kullanılır.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, aynı takip uygulamasına yeni bir takip numarası girilene kadar bir önceki takip numarası değerini saklar.

    Başlıca İnternet’ten takip uygulamalarımızatanımlanmamış göz atın.

    Konşimento Markası Çerezi ³ | BRAND

    Bu çerez, başlıca İnternet’ten takip uygulamalarımızda sunulan açılır listeden seçtiğiniz son gönderi türünü kaydetmek için kullanılır.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, siz aynı takip uygulamasına geri dönüp başka bir seçeneği seçene kadar, sadece açılır listeden seçtiğiniz bir önceki gönderi türünü kaydeder.

    Başlıca İnternet’ten takip uygulamalarımıza göz atın.

    Fast Track Çerezi ³ | Sabit bir adı yok

    Bu çerez, daha küçük İnternet’ten takip uygulamalarımız olan Fast Track uygulamaları kullanılarak açılır listeden seçilen gönderi türünü ve girilen son takip numarası değerini kaydetmek için kullanılır.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, siz aynı Fast Track takip uygulamasına geri dönüp yeni seçenekler seçene kadar, sadece açılır listeden seçtiğiniz bir önceki gönderi türünü ve bir önceki takip numarasını kaydeder.

    DHL Express Fast Track takip uygulamalarından birine buradan ulaşabilirsiniz.

    Sekme Sistemi Çerezi ³ | Sabit bir adı yok

    Bu çerez, çoklu görüntüleme sekme sistemini kullanarak bir sayfada seçtiğiniz son sekmeyi kaydetmek için kullanılır.

    Bu çerez, web sitesinin işlevselliğini artırmak ve müşterilerimiz için DHL web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

    Bu çerez, siz aynı sekmeli sayfaya geri dönüp başka bir sekme seçene kadar bir önceki sekmeyi hatırlar.

    Webtrends Analytics ² | WT_FPC

    Bu çerez, ziyaretçilerin sitemizi nasıl ziyaret ettiğine ilişkin bilgileri toplamak için kullanılır. Bu bilgileri rapor oluşturmak ve sitemizi geliştirmek için kullanırız. Bu çerez; sitedeki ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin siteye nereden geldiği ve hangi sayfaları ziyaret ettiği bilgileri dahil, tüm bilgileri isimsiz olarak toplar.

    Yalnızca tanımlama için kullanılır, ziyaretçilerin kişisel verilerini tutmaz, yalnızca bir tanımlayıcı kaydeder. Yalnızca DHL tarafından kullanıcı deneyimini ve DHL web sitelerini geliştirmek için şirket içinde gizli tutularak kullanılır.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Webtrendstanımlanmamış.

    Webtrends Analytics ² | ACOOKIE

    Bu çerez, ziyaretçilerin sitelerimizi nasıl ziyaret ettiğine ilişkin bilgileri toplamak ve özellikle DHL etki alanlarındaki ziyaretçileri izlemek için kullanılır.

    Örneğin bir ziyaretçi kurumsal sitemize (etki alanı: www.logistics.dhltanımlanmamış) girip kendi yerel etki alanına sahip yerel bir DHL web sitesine girerse (ör. Almanya için yerel etki alanı: www.dhl.detanımlanmamış).

    Bu bilgileri rapor oluşturmak ve sitemizi geliştirmek için kullanırız. Bu çerez; sitedeki ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin siteye nereden geldiği ve hangi sayfaları ziyaret ettiği bilgileri dahil, tüm bilgileri isimsiz olarak toplar.

    Yalnızca tanımlama için kullanılır, ziyaretçilerin kişisel verilerini tutmaz, yalnızca bir tanımlayıcı kaydeder. Yalnızca DHL tarafından kullanıcı deneyimini ve DHL web sitelerini geliştirmek için şirket içinde gizli tutularak kullanılır.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Webtrendstanımlanmamış

    Google Analytics ² | _utma, _utmb; utmz

    Az sayıda ülke, Google Analytics çerezlerini belirli yerel amaçlara yönelik olarak küçük bir çapta kullanabilmektedir. Bu çerezler tanıma amaçlı olarak IP adresinizi kullansa da sizi birey olarak teşhis etmez. Başka bir deyişle bilgiler, takma adlı olarak toplanır. Bu çerezler, ziyaretçilerin yerel sitelerimizi nasıl kullandığına dair bilgiler toplar ve bu bilgiler, raporlar oluşturarak yerel sitelerimizi iyileştirmemize yardımcı olacak şekilde kullanılır.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Googletanımlanmamış

    Eloqua İzleme Çerezi ² | ELOQUA

    Bu kalıcı izleme çerezinin içeriği, bir tanımlama numarasıyla sınırlıdır ve genellikle diğer kalıcı çerezlerimizle aynı şekilde kullanılır. Ancak DHL’e Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak ulaşırsanız İnternet’teki faaliyetlerinizin profilini oluşturmak için e-posta adresiniz bu çereze eklenir. Aynı iletişim formları, e-posta pazarlama güncellemelerine kaydolma seçeneği de sunar. İzninizi alarak, size ilginizi çekebilecek kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler ve promosyonlar sunmamızı sağlar. E-posta pazarlama güncellemelerine kaydolmamayı tercih ederseniz ileride size bu e-postalar gönderilmeyecek ve e-posta adresiniz İnternet’teki faaliyetlerinizi anlamak için yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılacaktır. Yani web sitesi içeriğimizi özel ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye ve yeni içerikler sunmaya devam edebiliriz.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Eloquatanımlanmamış

    LiveBall İzleme Çerezleri ² | LiveBall, mkto_trk, ki_r, ki_t, ki_u

    Bu çerezler, isimsiz tanımlama numaraları kullanarak bilgi toplar.

    LiveBall, kesintisiz coğrafi konum verileri sağlamak için IP adreslerini kullanır ancak IP adresleri kaydedilmez veya çereze bağlanmaz. Bu çerez, web gezinme davranışlarını anlamak için takip etmemize ve sunduğumuz kullanıcı deneyimini ve hizmetleri anlamamıza ve iyileştirmemize yardımcı olur. Ancak kişisel verilerinizle ilişkilendirilemez. 

    Bu çerezler, web sitelerimizdeki belirli çevrimiçi formları kullanarak DHL ile iletişim kurduğunuzda (örneğin bir DHL Express hesabı açtığınızda) ayarlanır. 

    Bu çerezler yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılır ve 365 gün sonra geçerliliğini yitirir.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi

    dotMailer İzleme Çerezi ² | tracked_session

    Bu çerez, bir kampanya veya promosyon e-postasındaki bağlantıdan belirli bir web sitesine ulaştığınızda oluşturulur. Bu bilgileri rapor oluşturmak, sitemizi geliştirmek ve size daha uygun içerikler sunmak için kullanırız.

    Bu çerez, Lojistik içerik alanındaki belirli çevrimiçi iletişim formlarını kullanarak DHL ile iletişim kurmadığınız sürece, bilgileri isimsiz olarak toplar. Bu noktada, çevrimiçi faaliyetlerinizin bireysel profilini oluşturmak için, çereze kaydedilen bilgileri e-posta adresinizle ilişkilendiririz. Aynı iletişim formları, e-posta pazarlama güncellemelerine kaydolma seçeneği de sunar. İzninizi alarak, size ilginizi çekebilecek kişiselleştirilmiş içerikler, teklifler ve promosyonlar sunmamızı sağlar.

    Toplanan bilgiler arasında sayfa görüntülemeleri, bir sayfada geçirilen sürenin uzunluğu ve içeriği görüntülemek için kullandığınız tarayıcı gibi bilgiler yer alır. Bu bilgiler, DHL’in e-posta kampanyalarının performansını ölçmesine yardımcı olur.

    Anonim kaldığı sürece çerezin geçerlilik süresi 30 gündür. Çerez bir e-posta adresine bağlanırsa kişilerin kendilerini tanımladıkları en son tarihten 1 yıl (365 gün) sonra geçerliliğini yitirir. Yalnızca DHL tarafından kullanıcı deneyimini geliştirmek için şirket içinde gizli tutularak kullanılır.

    E-posta pazarlama güncellemelerine kaydolmamayı tercih ederseniz ileride size bu e-postalar gönderilmeyecek ve e-posta adresiniz İnternet’teki faaliyetlerinizi anlamak için yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılacaktır. Yani web sitesi içeriğimizi özel ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye ve yeni içerikler sunmaya devam edebiliriz.  

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: dotMailer

    MediaMind Çerezleri ² | U2, ActivityInfo, TargetingInfo, Eyeblaster, A3, B4 ve C4.

    MediaMind çerezleri, bir DHL promosyon başlığından veya bir kampanya/promosyon e-postasındaki bir bağlantıdan belirli bir DHL kampanyası web sayfasına ulaştığınızda ya da bir çevrimdışı medya reklamındaki kampanya bağlantılarını kullandığınızda oluşturulur. MediaMind çerezleri, DHL reklamlarını İnternet’te nerede ve ne zaman gördüğünüzü, bu reklamlarla nasıl ilgilendiğinizi ve bu reklamları gördükten sonra DHL’in web sitesini ne zaman ziyaret ettiğinizi izler.

    Edinilen bilgiler DHL’in reklam kampanyalarının performansını ölçmesine yardımcı olmak için kullanılır. Bilgiler toplu raporlar halinde sunulur, bu nedenle bireysel kullanıcı bilgileri görüntülenmez. Diğer gezinme davranışlarını izlemez ve yalnızca DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılır.

    Bu kalıcı izleme çerezleri IP adresinizi alır ve DHL’in reklam kampanyalarını izlemesine ve yönetmesine yardımcı olacak coğrafi konum verilerini sağlamak için kullanır. Bu çerezler tamamen şifrelenmiştir ve kimlik bilgilerinizi açığa çıkaracak başka veriler toplamaz. Bu nedenle, IP adresleri herhangi bir kişisel veriyle ilişkilendirilemez ve üçüncü taraflarla paylaşılmaz. IP adresi güvenli biçimde saklanır ve toplu raporlar sunmak için sadece DHL tarafından şirket içinde gizli tutularak kullanılır. Çerezlerin geçerlilik süresi 30 gündür.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: MediaMind

    Flash Çerezleri ¹ | LSO

    Flash Çerezleri, Flash Player içeriğini görüntülemenize olanak sağlar; DHL’den bağımsız çerezlerdir.

    Flash Player’ın varsayılan ayarları, çerezleri yerel sabit diske kaydetmek için kullanıcının iznini istemez.

    İsterseniz Flash çerezlerini (“yerel paylaşımlı nesne” olarak da adlandırılırlar) devre dışı bırakabilirsiniz.

     Flash Çerezlerini yönetme ya da devre dışı bırakma hakkında daha fazla bilgi

    Flash Player işlevi ve ilgili Gizlilik ayarları hakkında tüm bilgiler

    YouTube Çerezleri ² | use_hitbox VISITOR_INFO1_LIVE  

    YouTube’un gelişmiş gizlilik modunu kullanarak video yerleştirmeleri yapıyoruz. Bu videoların bazılarını resmi YouTube kanalımızdan alıyoruz. 

    Bu mod, YouTube video oynatıcısına tıkladığınızda çerezleri bilgisayarınıza kaydedebilir ancak YouTube, gelişmiş gizlilik modu kullanılarak yerleştirilen videolar oynatıldığında kimlik tespit edici çerez bilgilerini kaydetmez.

    Daha fazla bilgi için YouTube'un yerleştirilen videolarla ilgili bilgi sayfasını ziyaret edin

    Decibel Insight Çerezleri ² | da_sid, da_lid

    Bu site, daha iyi içerik ve hizmet sunmak için Decibel Insight web analizi hizmetini kullanır. Bu site, Decibel Insight’ı sizin kimliğinizin tespit edilmesini sağlayabilecek bilgileri toplamak için kullanmaz. Decibel Insight, fare ile yapılan eylemleri ve kaydırma hareketlerinin yanı sıra, web sitesi formlarıyla temel etkileşimleri kaydedebilir. Decibel Insight, diğer üçüncü taraf web sitelerindeki gezinme alışkanlıklarınızı izlemez. Decibel Insight’ın veri uygulamalarıyla ilgili daha fazla bilgi için lütfen şirketin gizlilik politikasını okuyun - https://www.decibelinsight.com/privacy-policy/

    www.decibelinsight.com/optout adresini ziyaret ederek Decibel Insight izlemesinin kapsamından çıkabilirsiniz

    Usabilla Çerezleri | usbl.c.ID

    Usabilla kampanyaları için şu veriler saklanır:

    • Kampanyanın gösterilip gösterilmediği. Kampanya gösterildiyse bir daha gösterilmez.
    • Kampanyada "%N ihtimal" tetikleyici varsa kampanyanın gösterilip gösterilmeyeceğini kaydeder.
    • Kampanyanın başlaması ziyaretçinin belirli sayıda sayfayı ziyaret etmesine bağlıysa kampanya başladığından beri ziyaret edilen sayfa sayısı kaydedilir.

    Bu veriler, kampanya başına bir giriş olacak şekilde HTML5 Yerel Depolamada depolanır. Bu alanın anahtarı "usbl.c.ID"dir. ID, kampanyanın benzersiz kimliğini niteler.

    Ayrıca herhangi bir kampanyada "yeni ya da geri gelen ziyaretçi" tetiği etkinse şu iki veri kaydedilir:

    1. Yerel Depolamadaki "usbl.v" alanı
    2. "usbls" adlı oturum çerezi

    Kullanıcının yeni mi yoksa geri gelen bir kullanıcı mı olduğunun belirlenmesi için bu iki veriye ihtiyaç duyulur. Usabilla'nın çerez politikası hakkında daha fazla bilgi için: https://usabilla.com/cookie-policytanımlanmamış

    Adobe Marketing Cloud Çerezleri ²

    Bu çerezler, ziyaretçilerin web sitesini nasıl kullandığı hakkındaki bilgileri isimsiz biçimde toplamak için kullanılır. Bilgiler siteyi geliştirmek ve kullanıcılara daha uygun içerikler sunmak için kullanılır.

    AMCV_###@AdobeOrg
    Bu çerez, tekil ziyaretçileri tespit etmek için kullanılır. Geçerlilik süresi 2 yıl olan, kalıcı bir çerezdir.

    mbox
    Bu çerez, web sitesinin kişiselleştirilmesinde kullanılır ve kullanıcıya hangi dinamik içeriğin gösterileceğini belirler. Çerez, ziyaretçinin oturum açtığı son tarihten iki hafta sonrasına kadar tarayıcıda kalır.

    s_cc
    Bu çerez, çerezlerin tarayıcıda etkinleştirilip etkinleştirilmediğini belirler. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    s_vi
    Bu çerez, tekil ziyaretçilerin saat/tarih damgasını tespit etmek için kullanılır. Geçerlilik süresi 5 yıl olan, kalıcı bir çerezdir.

    s_fid
    Bu çerez, “yedek” ziyaretçi tanımlayıcıdır; normalde bu işlev için kullanılan s_vi çerezi engellendiğinde kullanılır. Rastgele oluşturulan, benzersiz bir tanımlayıcı içerir.

    s_sq
    Bu çerez, kullanıcının hangi bağlantılara tıkladığını kaydeder. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    s_nr
    Bu çerez, siteyi ziyaret tarihini ve ziyaretçinin yeni mi yoksa geri dönen bir ziyaretçi mi olduğunu kaydeder. Geçerlilik süresi 2 yıl olan, kalıcı bir çerezdir.

    s_ppn
    Bu çerez, sitede görüntülenen bir önceki sayfanın adını kaydeder. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    s_ppv
    Bu çerez, bir kullanıcının bir sayfayı daha önceden görüntüleyip görüntülemediğini ve bir sonraki sayfada kalıp kalmadığını kaydeder. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    s_ppvl
    Bu çerez, sitede görüntülenen en son sayfanın adını kaydeder. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    _sdsat_landing_page
    Bu çerez, bir ziyaret oturumunda ilk önce hangi sitenin ziyaret edildiğini belirler. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    _sdsat_lt_pages_viewed
    Bu çerez, bir ziyaret oturumunda kaç sayfanın görüntülendiğini belirler. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    _sdsat_session_count
    Bu çerez, bir ziyaretçinin siteyi hangi sıklıkla ziyaret ettiğini belirler. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    _sdsat_traffic_source
    Bu çerez, ziyaretçiyi siteye hangi sayfanın yönlendirdiğini belirler. Bir oturum çerezidir ve tarayıcı kapatıldıktan sonra geçerliliğini yitirir.

    Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için: Adobetanımlanmamış

     

    Google Adwords Çerezleri 4 | Çeşitleri: Google tarafından kullanılan çerezleri görebilirsiniz

    Google tarafından iletilen bir reklama tıkladığınızda bilgisayarınıza bir dönüşüm izleme çerezi kaydedilir. Bu çerezler 30 gün sonra geçerliliğini yitirir ve herhangi bir kişisel veri içermez; bu nedenle kimliğinizi tespit etmek için kullanılamaz. Web sitemizin belirli sayfalarını ziyaret ettiyseniz ve çerezin süresi henüz dolmamışsa Google ve biz reklama tıkladığınızı ve o sayfaya yönlendirildiğinizi biliriz. Her Google AdWords müşterisinin çerezi farklıdır; bu nedenle diğer AdWords müşterilerinin web sitelerinden çerezleri izlemek mümkün değildir. Dönüşüm çerezleriyle toplanan bilgiler, dönüşüm izlemeyi tercih eden AdWords müşterileri için dönüşüm istatistikleri oluşturmak amacıyla kullanılır. Müşteriler, reklamlarına tıklayan ve dönüşüm izleme etiketini içeren bir sayfaya yönlendirilen kullanıcıların toplam sayısını görebilir. Ancak kullanıcıların kimliğini tespit edebilecekleri bir bilgi edinmezler.

    Google Gizlilik Politikası'nda Google Adwords hakkında daha fazla bilgi edinin
    Tüm web sitelerinde Google Analytics izlemesinin kapsamı dışında kalmak için şu adresi ziyaret edin: Google Ad Ayarları


    DoubleClick Çerezleri 4 | Çeşitler: Google tarafından kullanılan çerez çeşitlerini görüntüleyin

    DoubleClick çevrimiçi reklamcılık programını ve DoubleClick'in dönüşüm izleme işlevini kullanıyoruz. DoubleClick dönüşüm izleme, Google tarafından sağlanan bir analiz hizmetidir.
    Bir Google veya Bing reklamını tıkladığınızda, tarayıcınıza bir çerez yerleştirilir. Bu, hem DoubleClick hem de DHL’in web sitesine Google’dan veya Bing reklamından yönlendirildiğini ve önceden belirlenmiş bir hedef sayfaya (konuşma sayfası) yapıldığını fark etmesini sağlar.

    Çerezler, reklamlarımızdan birini tıkladıktan sonra bir kullanıcının bir web sayfasını ziyaret sayısını saymamızı ve yapılan satış sayısını izlememizi sağlar. Bu çerezler kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir veri toplamaz.

    Google Gizlilik Politikası'nda DoubleClick hakkında daha fazla bilgi edinin.
    Burada belirtilen izleme işleminde yer almak istemiyorsanız, bunun tarayıcınızın ayarlarında gerçekleşmesi için gerekli çerezin yerleşimini reddedebilirsiniz. Ayrıca, Google Reklam Ayarları’nı ziyaret ederek DoubleClick’in çerezleri kullanmayı da bırakabilirsiniz.


    Google Yeniden Pazarlama ve Benzer Kitle Teknolojisi 4 | Çeşitler: Google tarafından kullanılan çerez çeşitlerini görüntüleyin

    Web sitelerimiz, Google tarafından sağlanan yeniden hedefleme ve benzeri kitle teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, ürünlerimize halihazırda ilgi gösteren web sitemizin ziyaretçilerini yeniden pazarlama reklamları ile hedeflememizi sağlar. Reklamlar, önceki kullanım verilerinin çerez tabanlı bir analizi kullanılarak görüntülenir. Kişisel veriler kaydedilmeyecek. Yeniden hedefleme teknolojisi durumunda, ilgi alanlarınızla ilgili anonim bir tarih toplamak ve reklamları özellikle depolanan bilgilere göre uyarlamak için tarayıcınızda bir çerez saklanır. Daha sonra, Google’da arama yaparsanız veya Google ağındaki reklamları diğer web sitelerinde görürseniz, size ürünlerimizin hedefli reklamlarını orada (yeniden pazarlama olarak da bilinir) sunma olanağımız vardır. Bir Google hesabınız varsa, Google bu verileri Google hesabınıza bağlayabilir.
    Benzer kitle hedeflemesi, DHL’in reklamları mevcut yeniden pazarlama listelerinde bulunan kişilerle özellik paylaşan kişilere göstermesini sağlar.

    Ayrıntılı bilgi, Yeniden pazarlama da dahil olmak üzere Google’ın Gizlilik Politikasından edinilebilir
    Yeniden pazarlama reklamlarını Google’dan, Google Reklam Ayarları’nı ziyaret ederek devre dışı bırakabilirsiniz.


    Microsft Bing Çerezleri 4 | Çeşitler: Microsoft Gizlilik Bildiriminde Çerezlerin ve Benzer Teknolojilerin Kullanımı konusuna bakın.

    Web sitelerimiz, Bing Ads'in dönüşüm izlemesini kullanır. Bir Bing reklamını tıkladığınızda, tarayıcınıza bir çerez yerleştirilir. Bu, hem Bing'in hem de DHL'in web sitesine bir Bing reklamından yönlendirildiğini ve önceden belirlenmiş bir hedef sayfaya (konuşma sayfası) yapıldığını fark etmesini sağlar.

    Microsoft’un Gizlilik Bildirimindeki Microsoft Bing hakkında daha fazla bilgi edinin.
    Burada belirtilen izleme işleminde yer almak istemiyorsanız, bunun tarayıcınızın ayarlarında gerçekleşmesi için gerekli çerezin yerleşimini reddedebilirsiniz. Devre dışı bırakma, Microsoft Opt Out kullanılarak gerçekleştirilebilir

     

    Ek Bilgiler

    Paylaşma Araçları: Üçüncü Taraf Çerezleri

    DHL, artık tüm web sitelerinde yerleşik “paylaş” düğmeleri kullanmaktadır. Bu düğmeler, ziyaretçilerin içerikleri işaretlemelerini ve favori sosyal ağlarında paylaşmalarını kolaylaştırmaktadır. Bu düğmelerden birine tıkladığınızda, paylaşım için aracı olarak seçtiğiniz hizmet, bir çerez ayarlayabilir. DHL bu çerezlerin kullanımını denetlememektedir; bu nedenle daha fazla bilgi için ilgili üçüncü tarafın web sitesini incelemeniz önerilir. “Paylaş düğmeleri” AddThis tarafından sağlanır. Veri toplama uygulamalarıyla ilgili daha fazla bilgi için AddThis Gizlilik Politikası’nı inceleyin.

    Yerleştirilmiş içeriklerdeki üçüncü taraf çerezleri

    Web sitelerimizin bazı sayfalarında DHL ile ilgili olmayan çerezlerin bulunduğunu görebilirsiniz. YouTube ya da Vimeo gibi hizmet sağlayıcılarının içeriklerinin yerleştirildiği bir sayfayı ziyaret ettiğinizde bu hizmet sağlayıcıları, web tarayıcınıza kendi çerezlerini yerleştirebilir. DHL, bu çerezlerin kullanımını denetlememektedir ve bu çerezlere yalnızca onları yerleştirenler erişebildiği için DHL’in erişimi yoktur. Bu çerezlerle ilgili daha fazla bilgi için üçüncü taraf web sitelerini incelemeniz önerilir.

    Web İşaretçileri

    DHL’in dijital içeriğinin kullanıcıların ilgisini çekici, kullanımı kolay ve güncel olması için ziyaretçilerin web sitelerimizi nasıl kullandığını anlamamıza yardımcı olan Adobe Analytics ve Webtrends (daha fazla bilgi için yukarıdaki DHL Çerez Tablosunda yer alan Webtrends maddesine göz atın) gibi web analizi hizmetleri kullanıyoruz. Bu hizmetler web işaretçileri gibi veri toplama teknolojileri kullanır. Web işaretçileri, çerezler sunan, ziyaretleri sayan, web sitesi kullanımını ve etkililiğini anlayan küçük elektronik görüntülerdir. Hangi içeriklerin ziyaretçilerimizin ilgisini çektiğini anlamamızı sağlar ve web sitemizde ziyaretçilerimize uygun bilgiler sunmamıza yardımcı olur. Bu web işaretçileri isimsizdir ve sizi tanımlayan bilgileri içermez ya da toplamaz. Toplanan bilgiler isimsizdir ve yalnızca istatistik amacıyla kullanılır. Bu web analiz verileri ve çerezler, adınız ve e-posta adresiniz gibi kişisel bilgileri içermediğinden sizi gerçek kişi olarak tespit etmek için kullanılamazlar.

  • Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi çerezsiz kullanmak da mümkündür. Tarayıcınızda, çerezlerin kaydedilmesini devre dışı bırakabilir, çerezleri yalnızca belirli web siteleri için sınırlayabilir ya da tarayıcıyı bir çerez gönderildiğinde size bildirecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çerezleri bilgisayarınızın sabit diskinden (dosya: "çerezler") istediğiniz zaman silebilirsiniz. Bu durumda sayfa sunumunun ve kullanıcı yönlendirmesinin sınırlı olabileceğini unutmayın.

    Çoğu web tarayıcısı, tarayıcı ayarları üzerinden pek çok çerezin belli bir düzeye kadar kontrol edilmesine olanak sağlar. Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hangi çerezlerin yerleştirildiğini nasıl göreceğinizi, çerezleri nasıl yöneteceğinizi ve sileceğinizi öğrenmek için şu adresi ziyaret edin: Çerezler hakkındatanımlanmamış

    Çerezler hakkında AB’ye özel tavsiyeler ve çerez takibinin kapsamı dışına çıkma seçenekleri için şu web sitesini ziyaret edebilirsiniz: Çevrimiçi tercihleriniztanımlanmamış

    Network Advertising Initiative (NAItanımlanmamış) web sitesini ziyaret ederek bilgisayarınıza kaydedilen reklam çerezlerinin hepsinden ya da bir kısmının kapsamından çıkabilirsiniz

    LiveBall izlemesinin kapsamı dışında kalmak için tarayıcı ayarlarınızı kullanarak çerezleri yönetip silmeniz gerekir
    Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: All about cookies

    dotMailer izlemesinin kapsamı dışında kalmak için tarayıcı ayarlarınızı kullanarak çerezleri yönetip silmeniz gerekir
    Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: All about cookies

    Tüm web sitelerinde Google Analytics izlemesinin kapsamı dışında kalmak için şu adresi ziyaret edin: Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma tarayıcı eklentisi

    Tüm web sitelerinde MediaMind izlemesinin kapsamı dışında kalmak için MediaMind Kapsamı Dışında Kalma bağlantısına tıklayabilirsiniz: MediaMind Kapsamı Dışında Kalma

    Daha önce çıktıysanız ve bu ayarınızı geri almak istiyorsanız aşağıdaki MediaMind’a Dahil Olma bağlantısına tıklayın: MediaMind’a Dahil Olma

    Tüm web sitelerinde WebTrends Analytics izlemesinin kapsamı dışında kalmak için şu adresi ziyaret edin: Webtrends İzleme Çerezleri Kapsamından Çıkma

    Oracle Eloqua’ya yönelik dahil olma/kapsamdan çıkma tercihlerinizi yönetmek için şu web sitesini ziyaret edin: Eloqua Web İzleme

    Adobe Analytics izlemesinin kapsamı dışında kalmak için şu adresi ziyaret edin: Adobe Experience Cloud Kapsamı Dışında Kalma.

    Çerezlerinizi silerseniz ya da başka bir tarayıcı ya da bilgisayar kullanırsanız kapsamdan çıkma durumunuzu tekrar ayarlamanız gerekeceğini unutmayın.

    Çerezleri tarayıcınızdan silerseniz kapsamdan çıkmanın tespit edilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını unutmayın.

  • Web sitemizde, KVKK’nun Madde 5(2)(ç) (f) ve GDPR’nin Madde 6(1)(f) hükümlerine uygun olarak, markamızın, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin tanıtımı ve müşterilerle iletişim için sosyal medya eklentileri (Facebook, Google+, Twitter vb.) kullanıyoruz. Bu nedenle, bu reklam faaliyetleri meşru çıkar uğruna yapılmış olarak kabul edilir. Geçerli tüm kanun ve düzenlemelere uymak ilgili sosyal medya sağlayıcısının sorumluluğundadır.

  • Deutsche Post DHL Group bünyesindeki kariyer fırsatları, tüm dünyadaki ekiplerimiz kadar çeşitlidir. 220’den fazla ülkede yaklaşık 510.000 çalışanımızla insanları birbirine bağlıyor, hayatlarını güzelleştiriyoruz. Açık pozisyonlarımızdan birine başvurmak isterseniz daha fazla bilgi ve veri koruma ile ilgili bilgiler için şuraya tıklayabilirsiniz.tanımlanmamış

  • DHL, yasalar gerektirmedikçe, yapılan anlaşmanın amacı doğrultusunda gerekmedikçe ve aksi yönde açık şekilde izin vermediğiniz takdirde kişisel bilgilerinizi şimdi ya da gelecekte üçüncü taraflara satmaz, aktarmaz, bunlarla paylaşmaz ya da başka bir şekilde yaymaz. Örneğin ürün siparişi verdiğinizde adresinizi ve sipariş verilerinizi yüklenicilerimizle paylaşmamız gerekebilir. Belirli hizmet ve ürünlerde veri koruma ile ilgili daha fazla bilgi ilgili Müşteri Portalında bulunabilir.

    Bizim adımıza veri işleyen harici hizmet sağlayıcıları, yaptıkları sözleşmelere göre GDPR Madde 28 hükümlerine harfiyen uymakla yükümlüdürler. DHL, bu gibi durumlarda bilgilerinizin korunmasından sorumlu olmaya devam eder. Hizmet sağlayıcılar, DHL’in talimatlarına uyar; bunun garantisi teknik ve organizasyonel tedbirler ile denetim ve kontrollerle sağlanır.

  • Edinme hakkı dışında aşağıdaki haklarınız bulunmaktadır:

    • Hangi kişisel verilerin kaydedildiği ile ilgili bilgi talep edebilirsiniz
    • Kanunen izin verildiği ve mevcut sözleşme koşullarına uygun olduğu sürece kişisel verilerinizin düzeltilmesini, silinmesini veya engellenmesini talep edebilirsiniz.
    • Verdiğiniz kişisel bilgilerin, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilen bir formatta size verilmesini talep edebilirsiniz.
    • Denetleyici kuruma şikayette bulunabilirsiniz. Yetkili veri koruma kurumunuz: Türkiye için KVK Kurumu ve Avrupa Birliği ülkeleri için

    İtiraz hakkı

    KVKK’nun Madde 5(2)(ç) (f) ve GDPR Madde 6(1)(f) hükümlerine dayanan her tür kişisel veri işlemesi için itiraz hakkı geçerlidir.

    Hakkınızı kullanmak için "Sorumlu Kimdir?" yada "Kişisel Verilerin Korunması" başlığı altındaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

  • DHL, kişisel verilerinizin kaybolmaması veya suistimal edilmemesi için tüm gerekli teknik ve organizasyonel güvenlik önlemlerini alır. Örneğin verileriniz genel erişime açık olmayan güvenli bir işletim ortamında saklanır. Belirli durumlarda kişisel verileriniz iletilirken Güvenli Soket Katmanı (SSL) teknolojisiyle şifrelenir. Yani tarayıcınız SSL’i destekliyorsa bilgisayarınız ile DHL sunucuları arasındaki iletişim için onaylı bir şifreleme prosedürü kullanılır. DHL’e e-posta aracılığıyla ulaşmak isterseniz gönderdiğiniz bilgilerin gizliliğini garanti edemediğimizi belirtmek isteriz. E-postaların içerikleri üçüncü taraflarca okunabilir. Bu nedenle gizli bilgilerinizi yalnızca postayla göndermenizi öneririz.

  • Belirli hizmet ve ürünlerde veri koruma ile ilgili daha fazla bilgi ilgili Müşteri Portalında bulunabilir.

  • Bu bölümde, DHL’in ürün ve portal ile ilişkili gizlilik bilgileri için bağlantılar verilmektedir.

    DHL Express ürün ve portalları hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayınız.

  • DHL, Gizlilik Bildiriminde önceden haber vermeksizin istediği zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Lütfen değişikliklerden haberdar olmak için Veri Koruma Bildirimini sık sık kontrol edin. DHL’in web sitelerini kullanarak bu Gizlilik Bildirimini kabul etmiş sayılırsınız.

    Bu bildirim en son 22 Mayıs 2018 tarihinde güncellenmiştir.

DPDHL Veri Gizliliği Politikası

"DPDHL Veri Gizliliği Politikası"nda, Group genelindeki veri işleme standartları düzenlenirken üçüncü ülke transferleri denilen, kişisel verilerin yeterli seviyede veri koruması olmayan AB dışındaki ülkelere gönderildiği transferlere özellikle dikkat edilmiştir. "DPDHL Veri Gizliliği Politikası" hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen şu bağlantıyı kullanın:

DHL Bilgi Hizmetleri

Kişisel Verilerin Korunması