SEKRETESSMEDDELANDE

Vi på DHL International GmbH (härefter kallat ”DHL”) är glada att du besöker vår webbplats och att du är intresserad av vårt företag, våra produkter och våra tjänster. Vi ser det som viktigt att skydda dina personuppgifter under hela processen.

Vi kommer här att förklara vilken information DHL Global samlar in då du besöker vår webbplats och hur denna information används.

  • Personuppgifter är all information som gäller en identiferad eller identifierbar verklig person (”registrerad”). en identifierbar verklig person är en som kan identiferas, direkt eller indirekt, särskilt genom referens till en identifierare som ett namn, ett identifieringsnummer, platsinformation, en identiferare på nätet eller till en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten för den verkliga personen. Detta inkluderar information som ditt rätta namn, din adress, ditt telefonnummer och ditt födelsedatum. Information som inte direkt kan kopplas till din verkliga identitet – t.ex. din favoritwebbplats eller antalet besökare på en webbplats – betraktas inte som personuppgifter.

  • Detta sekretessmeddelande gäller databearbetning som genomförs av:  Deutsche Post AG 

    Om du har frågor om hur dina personuppgifter bearbetas kan du kontakta dataskyddsansvarig på DHL. Dataskyddsteamet finns också till hands för att hjälpa till med informationsförfrågningar, förslag och klagomål.

    Dataskyddsansvarig på DHL

    Gabriela Krader, LL.M
    Deutsche Post AG
    Corporate Center - 524
    53250 Bonn

  • Besöka vår webbplats

    DHL vill skydda sekretessen för de personer som använder våra webbplatser. När du besöker våra webbplatser sparar våra webbservrar av säkerhetsskäl alltid anslutningsdata för den dator som ansluter till vår webbplats, en lista över de webbsidor du besöker på vår webbplats, datum och längd för ditt besök, identifikationsdata för den typ av webbläsare och operativsystem du använder samt via vilken webbplats du hänvisats till vår webbplats. Ytterligare personuppgifter som namn, adress, telefonnummer och e-postadress samlas bara in om du frivilligt lämnar denna information, t.ex. genom att fylla i ett kontaktformulär online, när du registrerar dig, under en enkät, under en tävling, när du fyller i ett kontrakt eller svarar på en begäran om information.

    Den juridiska grunden för bearbetningen av ovan nämnda informationskategorierna är Art. 6 (1) (a) av den europeiska allmänna dataskyddslagen (GDPR). På grund av de angivna syftena, särskilt för att garantera säkerheten och en smidig anslutningsinstallation ha vi ett legitimt intresse av att bearbeta dessa uppgifter.

    Webbspårningsinformationen kommer att sparas under en period av 36 månader och därefter raderas automatiskt. Dessutom använder vi cookies, spårningsverktyg och målgruppsinsatser. Du hittar mer information nedan "Användning av webbspårning", "Användning av cookies" och "Användning av google Adwords".

    Så länge du har aktiverat platsvisningstjänster i din webblästare eller i ditt operativsystem använder vi denna information för att erbjdua dig platsbaserade tjänster (t. ex. plats för närmaste butik, packningsstation etc.). Vi kommer inte att använda denna information för något annat syfte. Om du inaktiverar denna funktion kommer dina uppgifter att raderas inom kort.

    Ett kontrakts prestation

    Av kontraktsskäl behöver vi också personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster och följa de skyldigheter som följer av avtal som vi ingått med dig. Dessa uppgifter används t. ex. för att utföra ett (sändnings-)kontrakt, hantera kunduppgifter, hantera betalningar och i förekommande fall för att inhämta kreditvärdighet. Vissa leveransuppgifter överlämnas till myndigheter i transit- eller destinationsländer i samband med tulldeklaration och betalning av skatter, eller i samband med säkerhetskontroller som krävs enligt landets lagstiftning. Informationen som överlämnas inkluderar i allmänhet: avsändarens namn och adress, mottagarens namn och adress, beskrivning av varorna, antal kollin samt försändelsens vikt och värde.

    Den juridiska grunden är vanligen Art. 6 (1) b) GDPR eftersom bearbetningen sker för genomförandet av ett kontrakt där du är en av parterna.

    Ytterligare information om dataskydd för specifika tjänster och produkter är tillgängliga på den aktuella kundportalen.

    Bearbetning för annonssyften

    Om du är en befintlig kund till Deutsche Post AG kan dina postuppgifter (t. ex. namn och adress) bearbetas för att kontakta dig för att kunna erbjuda dig den senaste informationen om våra erbjudanden, nyheter, produkter och tjänster. Förutom ett befintligt medgivande kommer vi att bearbeta din e-postadress bara för att ge dig information gällande Deutsche Post AB:s egna och liknande produkter.

    Den juridiska basen för den ovan nämnda bearbetningen är Art. 6 (1) f) GDPR. Bearbetningen av kundinformation för egna direktmarknadsföringssyften anses vara genomförd för ett legitimt intresse.

    Du har rätt att när som helst invända mot denna bearbetning. För att utnyttja dina rättigheter är det bara att du kontaktar oss med de kontaktuppgifter som nämns under "Vem är ansvarig".

    Om du registrerar dig för ett eller flera nyhetsbrev har vi rätt att använda din e-postadress för detta syfte. Du kan avregistrera dig från nyhetsbrevet när som helst genom att klicka på aktuell länk längst ned i nyhetsbrevet.

    Om du registrerar ett klagomål eller avregistrerar dig från vår nyhetsbrevstjänst kommer respektive uppgifter att blockeras, raderas och inte längre bearbetas för dessa syften.

  • Vi använder oss av spårningsprogram för att avgöra hur många användare som besöker vår webbplats och hur ofta. Vi använder inte denna programvara för att samla in individuella personuppgifter eller IP-adresser. Dessa data används endast anonymt och i sammanställd form för statistik och för att utveckla webbplatsen.

  • Vi använder det webbaserade marknadsföringsprogrammet ”Google AdWords” och Google AdWords konverteringsspårning. Googles konverteringsspårning är en analystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; ”Google”).

    När du klickar på en annons från Google placeras en cookie för konverteringsspårning på din dator. Denna cookie förfaller efter 30 dagar. Den innehåller inga personuppgifter och kan därför inte användas för att identifiera dig personligen. Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och denna cookie inte förfallit kan vi och Google se att du klickat på annonsen och hänvisats till den sidan. Varje Google AdWords-kund har en unik cookie, så det går inte att spåra cookies via andra AdWords-kunders webbplatser. Informationen som samlas in med hjälp av cookies för konvertering används för att sammanställa konverteringsstatistik för AdWords-kunder som valt tjänsten konverteringsspårning. Kunderna kan se det totala antalet användare som klickat på deras annons och hänvisats till en sida med en tagg för konverteringsspårning. Däremot kan de inte få information som ger dem möjlighet att identifiera användarna personligen. Om du inte vill delta i konverteringsspårning kan du välja att inte tillåta detta och du kan hindra cookies från att installeras. Detta gör du med hjälp av inställningarna i ditt webbläsarprogram (alternativet inaktivering). Om du gör detta kommer du inte att inkluderas i statistiken för konverteringsspårning. Ytterligare information och Googles sekretesspolicy är tillgängliga på:
    https://policies.google.com/privacy

  • "Cookies" är små filer som ger oss möjlighet att lagra information om din dator och om dig som användare medan du besöker någon av våra webbplatser. Cookies hjälper oss avgöra hur ofta våra webbsidor besöks, och antalet besökare. De hjälper oss också att konfigurera våra erbjudanden för att göra dem så bekväma och effektiva som möjligt för dig.

    På basis av Art. 6 (1) f) GDPR använder vi "sessionscookies" för att kunna optimera vår webbplats och garantera dess bekväma störningsfria användarupplevelse. Den ena typen av cookies vi använder är så kallade sessions-cookies som endast lagras medan du besöker en av våra webbsidor. De raderas vanligtvis när du stänger din webbläsare.

    Den andra typen av cookies vi använder är så kallade "beständiga cookies" som lagrar information om besökare som besöker en av våra webbsidor flera gånger. Syftet med användning av cookies är att kunna erbjuda optimal användarvägledning samt att kunna "känna" igen dig och därmed i möjligaste mån presentera varierade webbsidor och nytt innehåll då du återvänder till webbsidan flera gånger.

    Vi skapar vanligtvis inte en individuell profil av dina aktiviteter online. Innehållet i beständiga cookies begränsas till ett identifikationsnummer. På de flesta av våra webbplatser sparas inte namn, e-postadress, IP-adress osv.

    Men det finns fem undantag:

    1.  Spårningscookie för marknadsföring med Salesforce Marketing Cloud

    Innehållet i denna beständiga spårningscookie är begränsat till ett identifikationsnummer och den används i allmänhet på exakt samma sätt som alla våra andra beständiga cookies.

    Men om du redan är en av DHL:s kundkontakter, eller om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll, läggs din e-postadress till i cookien för att skapa en individuell profil med dina onlineaktiviteter. På dessa samma kontaktformulär erbjuds du också möjligheten att prenumerera på marknadsföringsuppdateringar via e-post. Då du ger ditt tillstånd till detta får vi också möjlighet att skicka dig personligt innehåll, erbjudanden och kampanjer som kan vara intressanta för dig.

    Om du väljer att inte prenumerera på marknadsföringsuppdateringar per e-post kommer du inte att kontaktas i framtiden och din e-postadress kommer endast att användas konfidentiellt och internt av DHL för att förstå dina individuella onlineaktiviteter. Det betyder att vi kan fortsätta tillhandahålla nytt och förbättrat webbplatsinnehåll som passar dina specifika behov.

    Du kan ta reda på mer om spårningscookies för Salesforce Marketing Cloud i nedanstående lista över DHL:s cookies.

    Du kan också välja att inte låta Salesforce Marketing Cloud spåra dig på våra webbplatser (eller ändra dina inställningar om du valt bort detta tidigare). Information om hur du gör finns under rubriken "Hantering av cookies" nedan. 

    2. Spårningscookie för Eloqua.

    Innehållet i denna beständiga spårningscookie är begränsat till ett identifikationsnummer och den används i allmänhet på exakt samma sätt som alla våra andra beständiga cookies. Men om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll läggs din e-postadress till i cookien för att skapa en individuell profil med dina onlineaktiviteter. På dessa samma kontaktformulär erbjuds du också möjligheten att prenumerera på marknadsföringsuppdateringar via e-post. Då du ger ditt tillstånd till detta får vi också möjlighet att skicka dig personligt innehåll, erbjudanden och kampanjer som kan vara intressanta för dig.

    Om du väljer att inte prenumerera på marknadsföringsuppdateringar per e-post kommer du inte att kontaktas i framtiden och din e-postadress kommer endast att användas konfidentiellt och internt av DHL för att förstå dina individuella onlineaktiviteter. Det betyder att vi kan fortsätta tillhandahålla nytt och förbättrat webbplatsinnehåll som passar dina specifika behov.

    Du kan ta reda på mer om spårningscookies för Eloqua i nedanstående lista över DHL:s cookies.

    Du kan också välja att inte låta Eloqua spåra dig på våra webbplatser (eller ändra dina inställningar om du valt bort detta tidigare). Information om hur du gör finns under rubriken "Hantering av cookies" nedan.

    3. Spårningscookeis för MediaMind.

    Dessa beständiga spårningscookies samlar in din IP-adress och använder den för att tillhandahålla data om geografisk plats för att hjälpa DHL bevaka och hantera reklamkampanjer. Dessa cookies är helt krypterade och samlar inte in några personligen identifierbara data, så IP-adressen kan inte kopplas till personuppgifter och delas inte med tredje parter. IP-adressen lagras säkert och används endast konfidentiellt och internt av DHL för att skapa sammanställda rapporter. Cookien förfaller efter 30 dagar.

    Du kan ta reda på mer om spårningscookies för MediaMind i nedanstående lista över DHL:s cookies.
    Du kan också välja att inte låta MediaMind spåra dig på våra webbplatser. Detta gör du genom att klicka på länken för att välja bort MediaMind nedan:
    Välj bort MediaMind

    Om du tidigare valt bort spårning och vill ändra denna inställning kan du klicka på länken för att anmäla dig till MediaMind: Välj spårning av MediaMind

    4. Spårningscookie för dotMailer.

    Innehållet i denna beständiga spårningscookie är begränsat till ett identifikationsnummer och den används i allmänhet på exakt samma sätt som alla våra andra beständiga cookies. Men om du redan är en av DHL:s kundkontakter, eller om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll, läggs din e-postadress till i cookien för att skapa en individuell profil med dina onlineaktiviteter. På dessa samma kontaktformulär erbjuds du också möjligheten att prenumerera på marknadsföringsuppdateringar via e-post. Då du ger ditt tillstånd till detta får vi också möjlighet att skicka dig personligt innehåll, erbjudanden och kampanjer som kan vara intressanta för dig.

    Om du väljer att inte prenumerera på marknadsföringsuppdateringar per e-post kommer du inte att kontaktas i framtiden och din e-postadress kommer endast att användas konfidentiellt och internt av DHL för att förstå dina individuella onlineaktiviteter. Det betyder att vi kan fortsätta tillhandahålla nytt och förbättrat webbplatsinnehåll som passar dina specifika behov.

    Du kan ta reda på mer om spårningscookies för dotMailer i nedanstående lista över DHL:s cookies.

    5. Spårningscookie för Oktopost.

    Oktoposts cookie ger DHL möjlighet spåra slutanvändares aktiviteter genom deras sociala mellanhavanden. Oktoposts cookie identifierar endast länkar i poster på sociala medier som slutanvändaren klickat på. Om en slutanvändare fyller i ett spårat formulär på DHL:s webbplats (t.ex. ett registreringsformulär) kommer dessutom slutanvändarens grundläggande kontaktuppgifter, som kan inkludera personligen identifierbar information, att läggas till i Oktoposts cookie för att skapa en profil av slutanvändarens mellanhavanden på sociala medier. Denna information användas av DHL för intern analys och för att tillhandahålla personligt innehåll eller erbjudanden för slutanvändare.

    Du kan ta reda på mer om Oktopost här: https://www.oktopost.com/.

  • Kategorier

    I nedanstående lista finns information om alla cookies som används på DHL:s webbplatser.

    Alla cookies i ovanstående lista har kategoriserats i fyra numrerade grupper. Tänk på att cookies kan tillhöra fler än en kategori.

    Kategorierna är de följande:

    ¹ Absolut nödvändiga: Dessa cookies behövs för att du ska kunna navigera på webbplatsen och använda dess funktioner. Utan dessa cookies kan tjänster du begär inte tillhandahållas. Som redan angivits ovan är detta baserat på Art. 6 (1) f) GDPR.

    ² Prestanda: Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder en webbplats, t.ex. vilka sidor besökare oftast besöker. Dessa cookies samlar inte in information som kan identifiera en besökare. All information som dessa cookies samlar in är i sammanställd form och därmed anonym. Den används endast för att förbättra webbplatsens funktion.

    ³ Funktion: Dessa cookies gör att webbplatsen kan komma ihåg dina val och tillhandahålla bättre och mer personliga funktioner. Dessa cookies kan t.ex. användas för att komma ihåg och lagra det senaste spårningsnumret du skrev in då du använde en spårningsapp. Information som samlas in av dessa cookies kan vara anonym och kan inte spåra dina aktiviteter på andra webbplatser.

    4  Riktning eller marknadsföring: Dessa cookies används för att göra annonser mer relevanta för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en annons och för att hjälpa till att mäta hur effektiv en annonskampanj är. De placeras vanligtvis av marknadsföringsnätverk, med webbplatsoperatörens tillstånd.

    Lista över cookies

    Spårningscookie för Salesforce Marketing Cloud ² | Salesforce

    Denna cookie samlar information i anonym form, utom om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll. För närvarande kopplar vi informationen lagrad i cookien till din e-postadress.

    Information som samlas in är bland annat antal besök på sidor, hur länge besök på en sida varar och vilken webbläsare du använde för att visa innehållet. Denna information hjälper DHL att mäta resultaten från e-postkampanjer.

    Om cookien förblir anonym förfaller den efter 30 dagar. Om den är kopplad till en e-postadress förfaller den 2 år (730 dagar) efter att kontakten senast identifierat sig själv. Den används endast konfidentiellt och internt av DHL för att förbättra användarupplevelsen.   

    Mer information om sekretess hos Salesforceundefined

    Cookie med kampanjnamn ² | campaignName

    Denna cookie skapas då du kommer till en av DHL:s webbsidor via en av DHL:s webbannonser, eller via en länk i en DHL-kampanj eller i ett erbjudande per e-post. 

    Denna cookie lagrar ett kampanj-ID som identifierar den unika kampanjkällan. 

    Om du kontaktar DHL med hjälp av våra formulär för kontakt eller registrering inom 24 timmar efter att du hamnat på vår webbplats kommer detta kampanj-ID att bifogas e-postmeddelandet som sänds till DHL:s försäljningsavdelning eller kundtjänst.

    Denna information används endast för att bedöma hur framgångsrika våra kampanjer är och bevaka om kunder har kontaktat oss som ett resultat av en kampanj. 

    Denna cookie lagrar inga personliga kunduppgifter, utan endast kampanjens ID.

    Denna cookie förfaller efter 24 timmar.

    Cookie för sökparametrar ³ | searchParams   

    Denna cookie används för att lagra sökfraser och sökord som du skrivit in i våra sökfält. 

    Sökfälten finns högst upp till höger på alla våra webbsidor. 

    Det här gör att vi kan komma ihåg dina söktermer och fylla i sökfälten i förväg med förslag från tidigare sökningar då du använder sökrutorna på nytt.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie sparar varje sökterm permanent tills du aktivt beslutar att rensa din webbläsares cacheminne och cookies.

    Cookie för avsändarreferens ³ | shipRefDetails

    Denna cookie används för att lagra avsändares tidigare spårade referensvärden som du anger då du använder vår spårningsapp med avsändares referens för DHL Express.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie sparar alla avsändarreferenser permanent tills du aktivt beslutar att rensa din webbläsares cacheminne och cookies.

    Ta en titt på en av våra spårningsappar med avsändares referens för DHL Express

    Cookie för Waybill ³ | AWB 

    Denna cookie används för att lagra det senaste spårningsnummervärdet du angett då du använt en av våra huvudspårningsappar.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie lagrar endast det tidigare spårningsnummervärdet tills du anger ett annat nummer i samma spårningsapp.

    Ta en titt på en av våra huvudspårningsappar.undefined

    Cookie för Waybill Brand ³ | BRAND

    Denna cookie används för att lagra den senaste sändningstypen du valt från en rullista med alternativ i våra huvudspårningsappar.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie lagrar endast den senaste sändningstypen du valt från en rullista med alternativ tills du återvänder och väljer ett annat alternativ i samma spårningsapp.

    Ta en titt på en av våra huvudspårningsappar.

    Cookie för snabbspårning ³ | No fixed name

    Denna cookie används för att lagra både det senaste spårningsnummervärdet du angett och den senaste sändningstypen du valt från en rullista med alternativ när du använder en av våra mindre spårningsappar för snabbspårning.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie lagrar endast det senaste spårningsnummervärdet och den senaste sändningstypen du valt från en rullista med alternativ tills du återvänder och väljer nya alternativ i samma spårningsapp för snabbspårning.

    Du hittar en av våra spårningsappar för snabbspårning med DHL Express här.

    Cookie för fliksystem ³ | No fixed name

    Denna cookie används för att lagra den flik du senast valde på en sida med flera flikar.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie kommer endast ihåg din tidigare valda flik tills du återvänder och väljer en annan flik på samma sida med flikar.

    Webtrends Analytics ² | WT_FPC

    Denna cookie används för att samla information om hur användare använder vår webbplats. Vi använder informationen för att sammanställa rapporter och för att kunna förbättra webbplatsen. Denna cookie samlar information i anonymt format, bland annat antal besökare på webbplatsen, varifrån besökare kommer till webbplatsen och vilka sidor som besöks.

    Denna cookie används endast för identifikation och sparar inte besökares personuppgifter, utan bara en identifierare. Den används endast konfidentiellt och internt av DHL för att förbättra DHL:s webbplatser och användarupplevelsen.

    Mer information om sekretess hos Webtrendsundefined.

    Webtrends Analytics ² | ACOOKIE

    Denna cookie används för att samla information om hur besökare använder våra webbplatser och specifikt för att bevaka besökare på flera olika DHL-domäner.

    Om en besökare t.ex. kommer till vår företagswebbplats (domänen www.logistics.dhlundefined) och sedan väljer att besöka en av DHL:s webbplatser för ett land med egen lokal domän (Tyskland har t.ex. den lokala domänen www.dhl.deundefined).

    Vi använder informationen för att sammanställa rapporter och för att kunna förbättra webbplatsen. Denna cookie samlar information i anonymt format, bland annat antal besökare på webbplatsen, varifrån besökare kommer till webbplatsen och vilka sidor som besöks.

    Denna cookie används endast för identifikation och sparar inte besökares personuppgifter, utan bara en identifierare. Den används endast konfidentiellt och internt av DHL för att förbättra DHL:s webbplatser och användarupplevelsen.

    Mer information om sekretess hos Webtrendsundefined

    Google Analytics ² | _utma, _utmb; utmz

    Ett litet antal länder kan använda Google Analytics cookes i liten skala för speciella lokala syften. Dessa cookies använder din IP-adress som igenkänning, men identiferar dig inte som en individ. Med andra ord samlas informationen in i en pseudonym form. Cookies samlar in information om hur besökare använder våra lokala platser och använder informationen för att sammanställa rapporter och hjälpa oss förbättra lokala webbplatser.

    Mer information om sekretess hos Googleundefined

    Spårningscookie för Eloqua ² | ELOQUA

    Innehållet i denna beständiga spårningscookie är begränsat till ett identifikationsnummer och den används i allmänhet på exakt samma sätt som alla våra andra beständiga cookies. Men om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll läggs din e-postadress till i cookien för att skapa en individuell profil med dina onlineaktiviteter. På dessa samma kontaktformulär erbjuds du också möjligheten att prenumerera på marknadsföringsuppdateringar via e-post. Då du ger ditt tillstånd till detta får vi också möjlighet att skicka dig personligt innehåll, erbjudanden och kampanjer som kan vara intressanta för dig. Om du väljer att inte prenumerera på marknadsföringsuppdateringar per e-post kommer du inte att kontaktas i framtiden och din e-postadress kommer endast att användas konfidentiellt och internt av DHL för att förstå dina individuella onlineaktiviteter. Det betyder att vi kan fortsätta tillhandahålla nytt och förbättrat webbplatsinnehåll som passar dina specifika behov.

    Mer information om sekretess hos Eloquaundefined

    Spårningscookies för LiveBall ² | LiveBall, mkto_trk, ki_r, ki_t, ki_u

    Dessa cookies samlar information med hjälp av anonyma identifikationsnummer.

    LiveBall använder IP-adresser för att tillhandahålla geografiska data utan att göra intrång, men dessa data sparas inte och är inte kopplade till cookien. Detta hjälper oss att spåra webbläsarbeteenden för att förstå och förbättra användarupplevelsen och de tjänster vi erbjuder. Dessa data kan dock inte spåras tillbaka till dina personuppgifter. 

    Dessa cookies ställs in då du kontaktar DHL med hjälp av vissa onlineformulär på våra webbplatser – t.ex. när du öppnar ett DHL Express-konto hos oss. 

    Dessa cookies används endast konfidentiellt och internt av DHL och förfaller efter 365 dagar.

    Mer information om sekretess

    Spårningscookie för dotMailer ² | tracked_session

    Denna cookie skapas då du kommer till specifika webbsidor via en länk i en DHL-kampanj eller i ett erbjudande via e-post. Vi använder informationen för att sammanställa rapporter, för att kunna förbättra webbplatsen och för att kunna tillhandahålla bättre riktat innehåll för dig.

    Denna cookie samlar information i anonym form, utom om du kontaktar DHL via vissa kontaktformulär i avdelningen med logistikinnehåll. För närvarande kopplar vi informationen lagrad i cookien till din e-postadress. På dessa samma kontaktformulär erbjuds du också möjligheten att prenumerera på marknadsföringsuppdateringar via e-post. Då du ger ditt tillstånd till detta får vi också möjlighet att skicka dig personligt innehåll, erbjudanden och kampanjer som kan vara intressanta för dig.

    Information som samlas in är bland annat antal besök på sidor, hur länge besök på en sida varar och vilken webbläsare du använde för att visa innehållet. Denna information hjälper DHL att mäta resultaten från e-postkampanjer.

    Om cookien förblir anonym förfaller den efter 30 dagar. Om den är kopplad till en e-postadress förfaller den 1 år (365 dagar) efter att kontakten senast identifierat sig själv. Den används endast konfidentiellt och internt av DHL för att förbättra användarupplevelsen.

    Om du väljer att inte prenumerera på marknadsföringsuppdateringar per e-post kommer du inte att kontaktas i framtiden och din e-postadress kommer endast att användas konfidentiellt och internt av DHL för att förstå dina individuella onlineaktiviteter. Det betyder att vi kan fortsätta tillhandahålla nytt och förbättrat webbplatsinnehåll som passar dina specifika behov.  

    Mer information om sekretess hos dotMailer

    Cookies för MediaMind ² | U2, ActivityInfo, TargetingInfo, Eyeblaster, A3, B4 och C4.

    MediaMinds cookies skapas när du kommer till en webbplats för en specifik DHL-kampanj från en av DHL:s webbannonser, eller via en länk i en DHL-kampanj, i ett erbjudande via e-post eller i reklam offline. MediaMinds cookies spårar när och var DHL:s annonser visades för dig online, vad du gjorde med annonserna samt när du besökte DHL:s webbplats efter att dessa annonser visats för dig.

    Informationen används för att hjälpa DHL mäta resultaten från annonskampanjer. Informationen tillhandahålls i form av sammanställda rapporter, så ingen individuell användarinformation visas. Denna cookie bevakar inga andra webbläsarbeteenden och används endast konfidentiellt och internt av DHL.

    Dessa beständiga spårningscookies samlar in din IP-adress och använder den för att tillhandahålla data om geografisk plats för att hjälpa DHL bevaka och hantera reklamkampanjer. Dessa cookies är helt krypterade och samlar inte in några personligen identifierbara data, så IP-adressen kan inte kopplas till personuppgifter och delas inte med tredje parter. IP-adressen lagras säkert och används endast konfidentiellt och internt av DHL för att skapa sammanställda rapporter. Cookien förfaller efter 30 dagar.

    Mer information om sekretess hos MediaMind

    Cookies för Flash ¹ | LSO

    Cookies för Flash gör att du kan visa innehåll med Flash Player och är oberoende av DHL.

    Flash Players standardinställningar ber inte om användares tillstånd att lagra cookies på lokala hårddiskar.

    Om du vill kan du inaktivera cookies för Flash Player (även kallade ”lokala delade objekt”).

    Mer information om hur du hanterar och inaktiverar Flash Cookies

    Fullständig information om Flash Players funktioner och tillhörande sekretessinställningar

    Cookies för You Tube ² | use_hitbox VISITOR_INFO1_LIVE   

    Vi bäddar in videor med YouTubes förhöjda sekretessläge. En del av dessa videor kommer från vår officiella YouTube-kanal. 

    Detta läge kan placera cookies på din dator efter att du klickat på YouTubes videospelare, men YouTube kommer inte att lagra någon personligen identifierbar cookieinformation för uppspelning av inbäddade videor med förhöjt sekretessläge.

    För att ta reda på mer kan du besöka YouTubes informationssida om inbäddning av videor

    Cookies för Decibel Insight ² | da_sid, da_lid

    Denna webbplats använder Decibel Insights webbanalystjänst för att kunna tillhandahålla bättre innehåll och tjänster. Denna webbplats använder inte Decibel Insight för att samla information som kan identifiera dig personligen. Decibel Insight kan registrera mus- och bläddringsrörelser samt grundläggande användning av webbplatsens formulär. Decibel Insight spårar inte dina webbläsarvanor på andra webbplatser som tillhör tredje part. Mer information om Decibel Insights datahantering finns i deras sekretesspolicy på https://www.decibelinsight.com/privacy-policy/

    Om du inte vill låta Decibel Insight spåra dig kan du besöka www.decibelinsight.com/optout

    Cookies för Usabilla | usbl.c.ID

    Följande data lagras för Usabillas kampanjer:

    • Information om huruvida kampanjen redan körts och om detta är fallet kommer kampanjen inte att visas igen.
    • Om kampanjen har utlösaren ”N% chance” lagras information om huruvida kampanjen alls ska visas.
    • Om kampanjen ska utlösas efter att besökaren har besökt ett visst antal sidor lagras antalet sidor som besökts sedan kampanjen startades.

    Dessa data lagras i lokal HTML5-lagring med en inmatning per kampanj. Nyckeln för detta fält är ”usbl.c.ID” där ID är ett unikt ID för kampanjen.

    Om utlösaren ”ny eller återvändande besökare” är aktiverad i en kampanj kommer följande två data att lagras:

    1. Fältet ”usbl.v” i lokal lagring
    2. En sessionscookie med namnet ”usbls”

    Dessa två data behövs för att avgöra om en användare är ny eller återvändande. Om du vill ta reda på mer om Usabillas cookiepolicy kan du besöka:

    Cookies för Adobe Marketing Cloud ²

    Dessa cookies används för att samla information i anonymt format om hur besökare använder webbplatsen. Informationen används för att förbättra webbplatsen och tillhandahålla innehåll som är lämpligare för användarna.

    AMCV_###@AdobeOrg
    Denna cookie används för att identifiera unika besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter två år.

    mbox
    Denna cookie används för anpassning av webbplatsen och avgör vilket dynamiskt innehåll som visas för en användare. Denna cookie blir kvar i besökarens webbläsare i två veckor efter den senaste inloggningen.

    s_cc
    Denna cookie avgör om cookies är aktiverade i webbläsaren. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_vi
    Denna cookie används för att identifiera tid- och datumstämpel för unika besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter fem år.

    s_fid
    Denna cookie är en ”reserv” för att identifiera besökare om cookien s_vi som normalt används för detta skulle vara blockerad. Den innehåller ett slumpvis genererat, unikt ID.

    s_sq
    Denna cookie registrerar vilka länkar användaren har klickat på. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_nr
    Denna cookie lagrar information om besöksdatum och om det rör sig om en ny eller en återvändande besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter två år.

    s_ppn
    Denna cookie registrerar namnet på den föregående sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppv
    Denna cookie registrerar om en användare har visat en sida förut och detta registreras på följande sida. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppvl
    Denna cookie registrerar namnet på den senaste sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_landing_page
    Denna cookie avgör vilken webbplats som först besöktes under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_lt_pages_viewed
    Denna cookie avgör hur många sidor som visats under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_session_count
    Denna cookie avgör hur ofta en besökare har besökt webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_traffic_source
    Denna cookie avgör från vilken sida en besökare har hänvisats till webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    Mer information om sekretess hos Adobeundefined

     

    Ytterligare information

    Verktyg för delning: Cookies från tredje part

    DHL har numera inbäddade knappar för ”delning” på sina webbplatser. Dessa gör det enkelt för besökare att skapa bokmärken och dela innehåll via sociala medier. När du klickar på en av dessa knappar kan den tjänst du valt att använda för att dela innehållet komma att placera en cookie på din dator. DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och du bör därför kontrollera informationen på ifrågavarande tredje parts webbplats. Knapparna för ”delning” tillhandahålls av AddThis. För mer information om deras datainsamlingsmetoder kan du läsa  Sekretesspolicy för AddThis

    Cookies från tredje part i inbäddat innehåll

    Observera du kan upptäcka att cookies som inte är kopplade till DHL kan förekomma på vissa sidor på våra webbplatser. När du besöker en sida med inbäddat innehåll från t.ex. YouTube eller Vimeo kan dessa företag placera cookies i din webbläsare. DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och har inte tillgång till dem. Detta beror på det sätt cookies fungerar. Endast den part som ursprungligen placerat dem har tillgång till dem. Du bör besöka de tredje parternas webbplatser för att ta reda på mer om dessa cookies.

    Webb-beacons

    För att hålla DHL:s webbinnehåll relevant, lättanvänt och aktuellt använder vi webbanalystjänster som Webtrends* som hjälper oss förstå hur människor använder våra webbplatser. Dessa tjänster använder datainsamlingsmetoder som t.ex. webb-beacons. En webb-beacon är en liten elektronisk bild som levererar cookies, räknar besök och känner av användning samt hur effektiv en webbplats är. Detta i sin tur gör att vi förstår vilket innehåll som är intressant för våra besökare och hjälper oss tillhandahålla anpassad information på våra webbplatser. Dessa webb-beacons är anonyma. De varken innehåller eller samlar in information som kan identifiera dig. Informationen är anonym och används endast för statistik. Webbanalysdata och cookies kan inte användas för att identifiera dig eftersom de inte innehåller personlig information som namn eller e-postadress.

  • Det går också att använda våra produkter och tjänster utan cookies. I din webbläsare kan du välja att inte spara cookies, att begränsa dem till vissa webbplatser eller att få ett meddelande varje gång en cookie skickas. Du kan också när som helst ta bort cookies från din dators hårddisk (fil: "cookies"). Observera att om du gör detta kan du förvänta dig begränsningar i hur webbsidor visas och tillgång till användarvägledning.

    De flesta webbläsare ger dig möjlighet att kontrollera de flesta cookies via webbläsarens inställningar. För att ta reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som placerats på din hårddisk och hur du kan hantera och ta bort dem, kan du besöka: Allt om cookiesundefined

    Mer råd om cookies, som gäller speciellt inom EU, och dina olika alternativ för att förbjuda dem finns på följande webbplats: Dina alternativ onlineundefined

    Du kan också välja bort en del eller alla marknadsföringscookies på din dator genom att gå till webbplatsen för Network Advertising Initiative (NAI)undefined

    Om du inte vill låta LiveBall spåra dig måste du hantera och ta bort dessa cookies i din webbläsares inställningar.
    För att ta reda på mer kan du besöka: Allt om cookies

    Om du inte vill låta dotMailer spåra dig måste du hantera och ta bort dessa cookies i din webbläsares inställningar.
    För att ta reda på mer kan du besöka: Allt om cookies

    Om du inte vill låta Google Analytics spåra dig på alla webbplatser kan du besöka: Google Analytics välj bort webbläsartillägg

    Om du inte vill låta MediaMind spåra dig på alla webbplatser kan du klicka på länken för att välja bort MediaMind: MediaMind välj bort

    Om du tidigare valt bort spårning och vill ändra denna inställning kan du klicka på länken för att anmäla dig till MediaMind: MediaMind välj

    Om du inte vill låta WebTrends Analytics spåra dig på alla webbplatser kan du besöka: Webtrends välj bort spårningscookies

    För att hantera dina inställningar och välja eller välja bort Oracle Eloqua kan du besöka denna webbplats: Eloqua webbövervakning

    För att välja bort att bli spårad av Adobe Analytics kan du besöka Välj bort Adobe Experience Cloud.

    Om du tar bort dina cookies bör du komma ihåg att du måste göra dessa inställningar igen om du använder en annan webbläsare eller dator.

    Observera att det inte är tekniskt möjligt att avläsa om du valt bort spårning om du tagit bort cookies från din webbläsare.

  • På vår webbplats och i enlighet med Art. 6 (1) f) GDPR använder vi plugins för sociala meder (som facebook, google+, twitter m.m) för att kunna marknadsföra vårt varumärke, våra produkter och tjänster för att komma i kontakt med våra kunder. Därför anses dessa annonssyften vara genomförda för ett legitimt intresse. Ansvaret ligger på respektive leverantör av sociala medier att följa alla gällande lagar och regler.

  • Jobbmöjligheterna inom Deutsche Post DHL Group är lika skiftande som våra team världen runt. Med över 510 000 anställda i fler än 220 länder och regioner för vi människor samman och förbättrar deras liv. Om du vill söka ett av våra lediga jobb hittar du mer information, även om dataskydd, härundefined.

  • DHL kommer varken nu eller i framtiden att dela, sälja, överföra eller på annat sätt sprida dina personuppgifter till tredje part, utom i fall där så krävs enligt lag, för att uppfylla villkoren i ett kontrakt eller där du givit oss uttryckligt tillstånd att göra detta. Vi kan t.ex. behöva lämna din adress och andra leveransuppgifter till våra underleverantörer när du beställer produkter. Ytterligare information om dataskydd för specifika tjänster och produkter är tillgängliga på den aktuella kundportalen.

    Externa tjänsteleverantörer som bearbetar uppgifter för vår räkning är bundna via kontrakt att bibehålla strikt konfidentialitet enligt Art. 28 GDPR. DHL behåller ansvaret för att bevaka din information under dessa omständigheter. Tjänsteleverantörerna följer instruktionerna från DHL och detta garanteras genom tekniska och organisatoriska åtgärder såväl som genom kontroller och undersökningar.

  • Förutom rätten att inhämta informationen har du följande rättigheter:

    • Du kan begära att få veta vilka personuppgifter som är sparade
    • Du kan begära att vi rättar, raderar eller blockerar dina personuppgifter förutsatt att dessa åtgärder är tillåtna enligt lag och följer våra befintliga kontraktsvillkor.
    • Du kan begära att få personuppgifter du har lämnat i ett strukturerat, vanligen använt och maskinlästbart format.
    • Du kan lämna ett klagomål hos övervakande myndighet. För att hitta din godkända dataskyddsmyndighet kan du klicka här.

    Rätten att invända

    Rätten att invända gäller all bearbetning av personuppgifter som baseras på art. 6 (1) f) GDPR.

    För att utnyttja dina rättigheter behöver du bara kontakta oss genom att använda kontaktuppgifterna som anges under "Kontakt".

  • DHL vidtar alla nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter från förlust och missbruk. Dina uppgifter sparas t.ex. i en säker operativ miljö som inte är tillgänglig för allmänheten. I vissa fall krypteras dina uppgifter under överföring med metoden Secure Socket Layer (SSL). Det betyder att en godkänd krypteringsprocedur används vid kommunikation mellan din dator och DHL:s servrar om din webbläsare stöder SSL. Om du vill kontakta DHL via e-post vill vi påpeka att den sända informationen inte garanterat kan skyddas. Innehåll i e-postmeddelanden kan läsas av tredje part. Därför rekommenderar vi att du sänder oss konfidentiell information per post.

  • Ytterligare information om dataskydd för specifika tjänster och produkter är tillgängliga på den aktuella kundportalen.

  • I denna avdelning hittar du länkar till DHL:s produkt- och portalrelaterade sekretessinformation.

    För ytterligare information om MyDHL+ kan du klicka här.

  • DHL förbehåller sig rätten att när som helst och utan förvarning ändra sitt sekretesspolicy. Kontrollera det ofta för att hålla dig informerad om eventuella ändringar. Genom att använda DHL:s webbplatser accepterar du denna sekretesspolicy.

    Detta meddelande uppdaterades senast den 2 juni 2015.

Sekretesspolicy för DPDHL

"Sekretesspolicyn för DPDHL" innehåller standarder för databearbetning som gäller för hela koncernen, med särskilt fokus på det som kallas överföring till tredje land, dvs. överföring av personuppgifter till länder utanför EU som inte har en adekvat dataskyddsnivå. Du kan ta reda på mer om "sekretesspolicyn för DPDHL" via denna länk:

DHL Information Services