DHL EXPRESS PŘEDSTAVUJE PRVNÍ NÁKLADNÍ ELEKTROKOLO DHL CUBICYCLE V ČESKÉ REPUBLICE

Tisková zpráva: Praha, 06/05/2019

• Toto speciální nákladní elektrokolo uveze 150 kg zásilek
  • Na jedno nabití ujede DHL Cubicycle až 50 km
  • Jedná se o první čisté Last/First mile řešení v Praze

Společnost DHL Express, přední poskytovatel expresních logistických služeb, nově využívá pro vyzvedávání a doručování zásilek v okolí administrativního centra The Park na pražském Chodově speciální kurýrní elektrokolo DHL Cubicycle, které je postavené na platformě švédského výrobce Velove.

DHL Cubicycle je určen pro převoz až 150 kg nákladu umístěného v krytém uzamykatelném prostoru o objemu jednoho metru krychlového. Na jedno nabití ujede tento více jak 3 metry dlouhý a 59 kg vážící cargobike až 50 kilometrů. V České republice byl DHL Cubicycle poprvé představen veřejnosti v úterý 4. června v rámci konference Elektromobilita v praxi.

DHL Express je první logistickou společností v oblasti mezinárodní expresní přepravy, která v České republice nasadila nákladní cargobike do denního provozu. První městem v České republice s tímto režimem byly v roce 2017 České Budějovice. Nyní následuje Praha se svým prvním kompletně čistým Last/First mile řešením.

Kurýrní elektrokola DHL Cubicycle provozuje společnost DHL Express již v Německu a Nizozemí, kde díky výměně desítek standardních dodávek za elektrokola ušetří ročně miliony korun a především se vyprodukuje méně emisí CO2 a to až o 150 tun ročně. V roce 2019 nasazuje DHL Express Cubicycle i v dalších evropských městech. Kromě Prahy se jedná také o Vídeň a finské Turku. Společnost DHL Express tak naplňuje svou dlouhodobou úlohu pionýra, inovátor a propagátora udržitelného rozvoje a jedná se o další postupný krok ke splnění příslibu Mission 2050, ve kterém se skupina Deutsche Post DHL, jejíž součástí je také společnost DHL Express, zavazuje do roku 2050 dosáhnout nulových emisí.